Wednesday, April 11, 2012

Hellblazer: Original Sins


Title: Hellblazer
Genre: Horror
Story: Jamie Delano
Art: John Ridgway, Alfredo Alcala
Publisher: DC Comics
Issues/Pages: Hellblazer issues 1-9
Year: 1988
Rate: 91/100

PROMO: John Constantine is an unconcerned, somewhat amoral occultist with a British working-class background. He's a hero, of sorts, who manages to come out on top through a combination of luck, trickery, and genuine magical skill. The ORIGINAL SINS collection is a loosely connected series of tales of John's early years where Constantine was at his best and at his worst, all at the same time.


REVIEW: Parče strip istorije, ništa manje. Možda i prvi, a svakako jedan od najslađih plodova drveta što ga 1986. posadiše Miler i Mur svojim magnum opusima, Džon Konstantin Helblejzer, što ga stvori upravo potonji, jeste slika i prilika stripa i strip heroja stvorenog za starije, ozbiljnije, odabrane - one koje su uz strip ostali i one koji su strip našli i pored činjenioce da odavno nije u u trendu i kul. 
Ovde su prve epizode, njih devet. Nije u pitanju konferentan story arc, već više nekoliko zasebnih priča koje na efektan način postavljaju postulate, pokazaće se, veoma uspešnog i dugovečnog serijala.
Džon je mag, natprirodan i običan, skot i kukavica, heroj i pravednik, sebičan i surov, ranjiv i sjeban, Džon je - čovek. Čovek koji puši, žrtvuje svoje prijatelje, čovek kojeg volite i mrzite, ali bez kojeg već posle ovih priča - nećete moći. 
Isčitah sve što su za ovaj serijal napisali Dilejno i  Enis, kao i još ponešto, vremenom ću polako aplovdovati džonove avanture, makar do poslednjeg enisovog slova...

0 comments:

Post a Comment

 

Undead-Comics © 2008. Design By: SkinCorner