Tuesday, March 6, 2012

WE3


Title: WE3
Story: Grant Morrison
Art: Frank Quitely
Publisher: Vertigo (DC Comics)
Issues: 1-3, complete
Year: 2004.
Rate: 10

PROMO: Writer Grant Morrison and artist Frank Quitely tell the unforgettable story of three innocent pets-a dog, a cat and a rabbit-who have been converted into deadly cyborgs by a sinister military weapons program.


REVIEW: Pas, mačka i zec, nekada voljeni, onda oteti, modifikovani, iskvareni - kućni ljubimci pretvoreni u nemilosrdne, bazičnim instinktima vođene ubice. Bivaju prevaziđeni, suvišni, pogrešni, osuđeni na smrt. Naučnica koja ih je stvorila, koja ih je volela tako nakazne, koja im je zbog toga podarila i moć govora, nije mogla... oslobodila ih je. 
Broj 1 - vođa, rastrzan između želje, potrebe da bude dobar pas i svog zla koje su mu ljudi počinili, mačka - neporobljiva, neustrašiva i duboko zgađena ljudima i zec - nažalost, ne posebno bitan lik. Bežeći, tražeći kuću, ubijaju talas za talasom specijalaca koji su poslati na njih, svađaju se i mire, vlast i vojska u strahu od masakra oslobađaju najnoviju zver - WE4, ali ni ona nije dovoljna da pobedi želju za životom, slobodom i ljubav, prijateljstvo... psa i mačke.
dirljiva, oh, do suza dirljiva, priča o svom zverstvu modernog doba, o ratu, o biološkom naoružanju, o upotrebi znanja i nauke u potpuno pogrešne svrhe, o iskorišćavanju onih koji nas jako i bezuslovno vole...
Izuzetno!

0 comments:

Post a Comment

 

Undead-Comics © 2008. Design By: SkinCorner