Sunday, February 19, 2012

The Occultist


Title: The Occultist
Genre: Horror, Superhero
Story: Mike Richardosn & Tim Seeley
Art: Victor Drujiniu
Publisher: Dark Horse Comics
Issues: 00-03, complete
Year: 2011-2012.

PROMO: When a mysterious book of powerful spells binds itself to him, the fact that Rob's life has been falling apart doesn't seem like such a big deal. What do his girlfriend leaving him or his mountain of debt matter when mystics and demons are overrunning the town in search of the book--and him? To survive, Rob must learn to control the book's unpredictable magic, while his life slips even further out of control.


REVIEW: Moram priznati, ova mini-serija na mene i nije ostavila posebno jak utisak. U pitanju je superhero strip sa donekle horror tematikom i atmosferom. Crtež je sjajan, dijalozi deluju dovoljno prirodno, akcija i sama priča teku brzo, bez mrtvih momenata i dosadnih delova. Skupa - sve je zaokruženo u celinu koja ne može da nekom bude nečitljiva ili da iko kaže da je strip loš 
Ipak, fali nešto, a to nešto je ni manje ni više nego glavni junak. Kako je u pitanju klasičan superhero strip to je neoprostivo. Student kojeg devojka šutne, kojeg mama zove svaki čas, dolazi u kontakt sa drevnom knjigom koja mu pruža veliku moć - the sword, koncentrisanu u njegovoj desnoj šaci koja od tog momenta sija bolesno-zelenom svetlošću. zahvaljujuci sword-u postaje užasno overpowered, bez imalo poteškoće juri kroz celu priču, stalno ponavljajući da to nije on, već the jebeni sword, da on skoro i ne kontroliše njegovu moć, ono malo kontrole što ima sprca na hipnotisanje cure da ga ponovo, ovog puta ludački, voli... Sve ukupno prilično nevidljiv, nebitan i zaboravu sklon lik.
OK priča koju ćete zgutati za pola sata, ali ne i mesto rođenja novog, kultnog strip superheroja.


0 comments:

Post a Comment

 

Undead-Comics © 2008. Design By: SkinCorner