Wednesday, February 29, 2012

Blackgas: Volume II


Title: Blackgas - Volume II
Genre: Horror
Story Warren Ellis
Art: Max Fiumara
Publisher: Avatar Press
Issues: 1-3, complete
Year: 2006-2007.
Rate(by Undead-Comics): 8.0

WIKI:  Blackgas is a two volume comic book mini-serie  written by Warren Ellis, illustrated by Max Fiumara, and published by Avatar Press from 2006 to 2007.
The first volume deals with two lovers trapped on an island where a Black Gas has turned the residents into Zombielike monsters. The second volume deals with the effects of the Black Gas on the mainland.


REVIEW: Čini se nekako da je drugi tom priče o posledicama curenja misterioznog crnog gasa koji ljude pretvara u nasilne zombie-ludake, daleko uspešniji od prvog. 
Soo koja je preživela horror na ostrvu čamcem stiže na kontinent, zajedno sa lešom svoga dečka, gde je čeka svo ludilo ovog sveta pušteno s lanca. Viziju donekle sebe svesnih, a potpuno psihotičnih i zlih, moralnih stega oslobođenih monstruma koju će Garth Ennis par godina kasnije u Crossed dovesti do perfekcije, i sam Ellis (zajedno sa Max Fiumarom koji je doradio vrhunski posao) prikazuje veoma uspešno.
Krv teče u potocima, eksplozija ima toliko da ooči peku, svako malo tu je neki mozak pretvoren u paštetu, prosuta creva, otkinut ud. Priča teče veoma brzo, sa malo teksta i dosta nabudžene akcije, par neočekivanih momenata i efektinim krajem.
Naravno, uvek je tu i onaj momenat jezive samospoznaje - sve, apsolutno sve što zombiji u ovom stripu rade i što vam na svetlost dana vraća večeru, najobičniji ljudi rade svakodnevno, širom sveta, kroz čitavu istoriju svog postojanja.

0 comments:

Post a Comment

 

Undead-Comics © 2008. Design By: SkinCorner