Saturday, January 28, 2012

Witch Doctor


Title: Witch Doctor
Genre: Horror
Story: Brandon Seivert
Artwork: Lukas Ketner
Publisher: Skybound
Issues/pages: 4 issues, complete
Year: 2011.
Rate(by Undead-Comics): 9.0

ENGLISH(promo): It's a sick world — literally. The universe is a living thing, and the monsters of legend are its parasites. Earth’s immune system — humanity — has been at war with supernature for all of history. But to fight a disease, you don’t need soldiers. You need doctors.
Doctors like Vincent Morrow, excommunicated from the medical community and headhunted into an exciting new career in the black arts. Morrow serves the world with both hands — one in magic, one in medicine — as earth’s protector. Earth’s Witch Doctor.
It’s a sick world — he’s here to treat it.


REVIEW: Da Dilan Dog nije jedan od najvećih zavodnika i jebača strip sveta, da umesto na prelepe cure bujnih grudi jednom baci oko na muško i svojim semenom oplodi (on to može, pošto je svemoćni gospodar univerzuma, car, brat i bog-otac) Dr. Hausa, nakon devet meseci svetlost dana bi verovatno ugledalo stvorenje prilično nalik  Witch Doctoru.
Prelepo je upravo to koliko ovaj strip, iako neosporno pripadnik ovoih modernih vremena, u sebi ima tog nekog neopipivog šmeka prošlosti, istorije stripa... ili možda samo u sebi sadrži sve ono što bi strip trebao da ima, uvek, a zapravo retko. Harizmatičan, ubedljiv i nezaboravan junak, bezmalo jednako zabavni pomoćnici (pre svega demonima zaposednuta Penny Dreadful), tušte i tma razno-raznih kreatura iz najdubljih ponora ljudskog uma, brdo scena nabijene akcije, hektolitre krvi i mrvice crnog i sarkastičnog humora... 
Witch Doctor je izabrani, izabrani koji je iz kamena izvukao Ekskalibur, izabrani da se bori protiv drevne pretnje - bića u hibernaciji duboko pod površinom zemlje, koji se bude s vremena na vreme i uništavaju sav život na zemlji, menjanjući čak i zakone fizike. u međuvremenu se bori i sa manjim infekcijama zla - vampirima, vilama, demonima. U tome mu pomaže ex-marinac i već pominjana Penny... Nije, oh nije, Docotr presrećan zbog svoje situacije, ali, eto, od sudbine se ne beži, a i čini se da se uglavnom zabavlja radeći svoj posao....
Svaki od četiri broja je suvo zlato i na kraju ćete samo želeti jo, to vam obećavam. Za ovu godinu najavljena je još jedna serija, tako da čeka nje i neće biti predugo.
p.s. crtež je fenomenalan!

0 comments:

Post a Comment

 

Undead-Comics © 2008. Design By: SkinCorner